MENIU

Veşti proaste pentru clienţii Volksbank preluaţi de Banca Transilvania

Amânare pentru conversia creditelor în franci

Clienţii Volksbank cu credite în franci elveţieni nu vor primi un ajutor prea curând de la bancă.  

Intenţia austriecilor de a converti stocul de credite în franci aferent persoanelor fizice s-a lovit de procesul de preluare a băncii de către Banca Transilvania, care va trebui să se descurce cu problema acestor împrumuturi, mai ales în contextul în care francul a atins maxime istorice, scrie Economica.net.

Conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau euro, aflate în portofoliul Volksbank, nu se va face, cel mai probabil, înainte de finalizarea achiziţiei băncii de către Banca Transilvania.

De altfel, nu este clar dacă va mai avea loc o conversie, deşi evoluţia francului din aceste zile, care a ajuns la maxime istorice, va pune presiune pe orice creditor cu astfel de împrumuturi în portofoliu să rezolve problema.

Cu o lună înainte ca achiziţia Volksbank de către BT să fie anunţată, banca austriacă confirma că lucrează la o ofertă de conversie a creditelor în franci. Potrivit informaţiilor apărute în piaţă înainte, Volksbank urmărea aplicarea unei rate de schimb la conversie de 2,5 lei/franc, mai mare decât cea de 1,9 – 2,2 lei/franc de la momentul acordării creditelor, dar mai mică decât cea de 3,6 lei/franc din piaţă la acel moment sau cea de 3,85 lei/franc din prezent.

Mai multe articole despre:
Banca Transilvania Volksbank