MENIU

Vești bune pentru turiști. Grecia renunță la masca de protecție în aer liber și la interdicția de circulație în timpul nopții

Noi măsuri de relaxare în Grecia

Autoritățile din Grecia au anunțat că, de joi, masca de protecție nu va fi mai obligatorie în spațiile deschise. În plus, vor fi eliminate și restricțiile de circulație din timpul nopții, din 28 iunie. 

Noile măsuri de relaxare au fost anunțate în contextul îmbunătățirii situației epidemiologice, avansului campaniei de vaccinare și valului de căldură, care face dificilă purtarea protecţiei faciale.

Măştile sanitare rămân obligatorii în spaţiile închise şi în exterior, în cazul în care există aglomeraţii, a anunțat miercuri ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias. 

Alte măsuri anunţate sunt creşterea numărului de persoane la o masă în restaurante (de la 6 la 10), posibilitatea organizării de botezuri şi de nunţi cu până la 400 de invitaţi (de la 300) şi creşterea la 120 a numărului de persoane prezente pe plajă la fiecare 1.000 de metri pătraţi.

În paralel cu decizia autorităților de a relaxa măsurile, epidemiologii atrag însă atenția că doar 3 din 10 persoane s-au vaccinat cu schema completă în Grecia, în timp ce 44% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit Agerpres.

În ultima lună, Grecia a înregistrat o scădere a numărului de cazuri zilnice, precum şi o reducere a numărului de persoane la terapie intensivă şi a deceselor.În ultimele 24 de ore au fost raportate 520 de contagieri cu SARS-CoV-2 şi 14 decese. Bilanțul total al epidemiei din țară depășește 419.455 de contagieri şi 12.595 de decese.