MENIU

Vești bune pentru bucureștenii din sectoarele 1 și 5. Au din nou apă caldă și căldură

Echipele ELCEN au remediat problemele de aseară, iar consumatorii din sectoarele 1 şi 5 au acum apă caldă şi căldură la parametrii optimi.

"Ca urmare a incidentului produs ieri, 23.11.2019, la CTE Grozăvești, din pricina unei fisuri survenite la un cazan din incinta centralei, echipele de reparații ale ELCEN au intervenit prompt pentru a se reveni cât mai repede la parametrii de funcționare optimi. Astfel, pe timpul nopții, s-a reușit îmbunătățirea considerabilă a parametrilor de livrare a energiei termice, astfel încât, la această oră, necesarul de sarcină termică este acoperit”, a anunțat Electrocentrale.

În acest moment, temperatura agentului termic livrat este foarte aproape de comanda RADET, adică aproximativ 82 C faţă de solicitarea de 88 C-94 C.

„Fără investiţii serioase atât la nivelul surselor de producere, cât şi la nivelul reţelei de transport şi distribuţie a agentului termic, riscul de avarii creşte, iar livrarea apei calde şi căldurii la parametri normali poate deveni o sarcină extrem de dificilă. Echipele noastre fac eforturi mari pentru a gestiona situaţia critică în care s-a ajuns şi pentru ca oamenii să nu sufere, însă este necesar ca investiţiile în sistemul de termoficare din Capitală să fie trecute pe lista priorităţilor factorilor de decizie”, a mai precizat compania.

Datoriile RADET faţă de ELCEN la data intrării în insolvenţă şi înscrise la masa credală totalizează 3.659.805.493,39 lei, iar obligaţiile curente ale RADET sunt în valoare de 267,093 milioane lei, se arată în comunicatul de presă.