MENIU

Vești bune în România! Fermierii primesc bani de la stat pentru tractoare și utilaje noi

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat miercuri că peste 500 de fermieri din sectorul vegetal vor primi sprijin financiar pentru achiziționarea de tractoare și utilaje agricole noi. Conform declarațiilor sale, un total de 511 proiecte au fost aprobate pentru finanțare, suma totală alocată fiind de peste 147 de milioane de euro.

Ce a anunțat ministrul Agriculturii

„Așa cum am promis, ne menținem angajamentul de a sprijini fermierii în achiziționarea de echipamente agricole moderne,” a scris Barbu într-o postare pe Facebook. „Cele 511 proiecte selectate pentru finanțare vor primi peste 147 de milioane de euro în cadrul sub-măsurii de finanțare 4.1 Investiții în exploatații agricole.”

Ministrul a subliniat că fondurile alocate vor contribui la modernizarea fermelor, indiferent de dimensiunea acestora, și la dezvoltarea agriculturii românești. El a respins criticile venite din partea unor politicieni, precizând că fondurile nu au fost pierdute, ci sunt folosite eficient pentru a sprijini fermierii în demersurile lor de modernizare și dezvoltare.

„Fiecare leu și fiecare euro vor fi utilizați pentru a susține fermierii noștri, pentru a moderniza fermele mici și mari și pentru a dezvolta agricultura românească,” a adăugat ministrul Florin Barbu.