Vești bune de la Lețcani! Ultimii doi supraviețuitori ai incendiului violent de la ATI din spitalul din Piatra Neamț sunt mai bine
Vești bune despre cei doi pacienți care au mai supraviețuit incendiului violent din secția de ATI de la Spitalul Județean Neamț de acum o săptămână, după ce au fost salvați de medicul Cătălin Denciu! Aceștia, internați la spitalul mobil Lețcani, dau semne de ameliorare a stării de sănătate. Duminică au murit doi bolnavi, astfel că bilanțul morților după tragedia de la Neamț se ridică, din păcate, la 14.
Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, a anunţat luni că cei doi pacienţi sunt mai bine din punct de vedere medical.
După incendiul din seara de 14 noiembrie, 10 pacienți, bolnavi de COVID-19, au murit, iar alți 6 au fost răniți, pe lângă medicul de gardă Cătălin Denciu, care a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului.
Citește și 10 morți în incendiul de la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț
Pacienții au fost transferați la câteva ore de la producerea incendiului la spitalul mobil de la Lețcani, iar medicul ATI a fost transferat în Belgia pentru tratarea arsurilor grave.
Duminică, 22 noiembrie, au murit încă doi pacienți care erau in ATI de la spitalul din Piatra Neamț. bilanțul morților după incendiul din ATI a ajuns la 14. Anunțul a fost făcut, ieri, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o declarație făcută după vizita de la spitalul Clinic Fundeni, din Capitală.
Managerul spitalului din Iași, Carmen Dorobăț, trage un semnal de alarmă în legătură cu problema paturilor cu oxigen, care nu a fost incă rezolvată.
„În legătură cu starea pacienţilor veniţi de la Spitalul Judeţean Neamţ, deci sunt 2 pacienţi, care supravieţuiesc şi la ora asta. Iată şi o veste care pare a fi bună pentru că este prima zi când medicii de la Terapie Intensivă mi-au spus că evoluţia pare să fie bună. Astfel încât, în cursul acestei săptămâni să sperăm că nu apare niciun fel de incident şi vor putea ajunge în zona de confirmaţi, acolo unde nu este vorba de reanimare.
De asemenea, în momentul de fată avem în Terapie Intensivă şi cei doi pacienţi veniţi din Bucureşti cu avionul. O femeie de 33 ani cu factor de risc şi de asemenea un bărbat cu vârsta de peste 70 de ani cu factor de risc.
Problema locurilor în momentul de faţă în tot ceea ce înseamnă spital Covid-19 şi suport covid-19 este cea a locurilor care au posibilitate de administrare de oxigen în pre terapie intensivă”, a menţionat prof. dr. Carmen Dorobăț, relatează bzi.ro.