MENIU

Veste bună despre medicul-erou din Piatra Neamț. Ludovic Orban anunță că nu are Covid-19

Medicul-erou din Piatra Neamț nu are Covid-19

Ludovic Orban a anunțat marți, după ședința de la ministerul Sănătății, că testul Covid-19 făcut în spitalul din Belgia medicului Cătălin Denciu a ieșit negativ. Medicul a fost transferat de urgență în stăinătate după ce a fost grav rănit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț. 

Cu o zi înainte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că testul făcut medicului la intrarea în Belgia a fost pozitiv. În plus, și testul de la Floreasca a ieșit tot pozitiv. 

”Din ce știm, testul de tip Real Time PCR, făcut la Spitalul Militar din Belgia, este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test Real Time PCR, posibil să fi fost de tip antigen. Domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat, ca atare probabil are anticorpi”, a precizat Orban.

Premierul a mai spus că starea sa de sănătate este stabilă.”Ne rugăm să se vindece. Primele trei zile sunt foarte importante, apar dezechilibre. Îmi doresc din tot sufletul să se vindece, dar mai este…”, a adăugat Premierul.

Despre ancheta de la Spitalulk de Urgență din Piatra Neamț, Orban a spus că nu are informații noi. ”Singurul lucru pe care am putut să-l fac este să dispun instituțiilor din subordine să participe la anchetă”, a mai transmis șeful Guvernului.

Medicul-erou de la Spitalul Județean Neamț a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în aprilie și, după ce s-a vindecat, a devenit donator de plasmă.