MENIU

Vești proaste pentru șoferi. Criza din Siria scumpește benzina și motorina. Cu câți LEI

Benzina și motorina se vor scumpi cel mai probabil în zilele viitoare, spun specialiștii. Petrolul a atins cea mai mare cotaţie din noiembrie 2014, pe fondul crizei din Siria.

Şi din cauza tensiunilor din Siria din ultima perioadă, petrolul a atins cea mai mare cotaţie din noiembrie 2014. Efectele se vor vedea în următoarele două săptămâni în benzinăriile din România.

Preţul carburaţilor ar putea creşte cu 2%, spun specialiştii. Imediat după atacul din această dimineaţă, cotaţia petrolului a urcat la 72,62 de dolari.

Cotaţia petrolului pe plan internaţional a depăşit 72 de dolari pe baril, un fapt care îi va influenţa pe şoferi. Ei deja au resimţit o creştere de 2,24% în preţul carburanţilor, în primele 3 luni din acest an, potrivit unui calcul digi24.ro. Din păcate, scumpirile nu se vor opri aici.

"În aproximativ 2 săptămâni am putea vedea preţuri mai mari cu 1,5-2 procente la pompă, asta pentru că nu toată creşterea petrolului se transpune acolo. În plus, dolarul american a scăzut uşor faţă de leu", spun specialiștii.

În mai puţin de un an, preţul barilului de petrol a crescut cu aproape 60%. Dacă în iunie anul trecut era cotat la 45 de dolari, acum a depăşit 72 de dolari.

Mai multe articole despre:
benzină motorină