MENIU

A fost emis Cod Galben de ploi TORENȚIALE!

Meteorologii au emis un Cod galben de ploi pentru toate zonele de deal și de multe, în mai multe regiuni din țară, dar și o atenționare de instabilitate atmosferică pentru toată țara în weekend.

Potrivit unui anunț făcut de Administrația Națională de Meteorologie, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor ajunge până la 50-70 de litri pe metrul pătrat. Codul Galben intră în vigoare sâmbătă, la ora 10 și este valabil până pe 19 iunie, la ora 03:00.

”În intervalul 16 iunie, ora 18 - 19 iunie, ora 10, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp”, avertizează meteorologii.