MENIU

Vaticanul face gratuit teste anti-Covid și distribuie vaccin antigripal

Papa Francisc

Vaticanul a anunțat joi, cu prilejul prezentării evenimentelor organizate de Ziua Mondială a Săracilor, pe 15 noiembrie, o măsură care să sprijine spitalele și cetățenii în lupta împotriva noului coronavirus: va face gratuit teste anti-Covid persoanelor nevoiașe care trăiesc în centre sociale și celor care trebuie să se întoarcă în țările lor.

În plus, Vaticanul a anunțat că distribuie, tot gratuit, și vaccinul antigripal în mai multe puncte ambulatorii.

În mesajul său, Papa Francisc a subliniat că, în contextul pandemiei, ”este necesar să oferim un semn concret de asistentă şi sprijin unui număr tot mai mare de familii care se află în dificultate obiectivă”.

În piața Sfântul Petru, unde, într-un centru ambulator, sunt tratați de mai mulți ani oamenii săraci din capitala Italiei, se fac 50 de teste anti-Covid în fiecare zi. Tot acolo se poate administra și vaccinul antigripal.

Înre-un comunicat, Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare a transmis că Vaticanul a trimis și 350.000 de măşti pentru cel puţin 15.000 de elevi din diferite şcoli de la periferia Romei, care vor uşura cheltuielile familiilor sărace. De asemenea, au fost trimise parohiilor din capitala italiană şi 5.000 de pachete cu alimente pentru persoanele nevoiaşe. Toate acestea au fost posibile datorită unor donații sau colaborări cu diverse supermarketuri și fabrici.

Criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a obligat Vaticanul să suspede unele acțiuni organizate de Papa Francisc, precum prânzul organizat pentru 1.500 de persoane în aula Paul al VI-lea din Palatul Pontifical şi spitalul de campanie instalat în piaţă pentru vizite medicale.

Duminică, de Ziua Mondială a Săracilor, Suveranul Pontif va celebra o slujbă în faţa unui grup de doar 100 de persoane. Acestea îi reprezintă pe săracii din întreaga lume, notează Agerpres.