MENIU

Vama Giurgiu, blocată de TIR-uri, la ieșirea spre Bulgaria. Cozile se întind pe 5 kilometri

Foto arhivă

TIR-urile care ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, au de aşteptat 80 de minute la controlul de frontieră, coada formată pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu fiind de aproximativ cinci kilometri.

„Traficul intens cu prezenţa unui număr mare de camioane atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, reprezintă cauza cozilor la frontieră, deşi poliţiştii de frontieră desfăşoară controlul la frontieră la capacitate maximă, pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe patru artere pe cel de ieşire din ţară. În ultimele 24 de ore s-au prezentat la intrarea în România un număr de 1.211 camioane, 349 de microbuze, 205 autoturisme, cinci autocare şi 2.242 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară s-au prezentat 1.244 de camioane, 301 microbuze, 180 de autoturisme, 11 autocare şi 2.328 de persoane”, a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Timpul de aşteptare la ieşirea din România pentru camioane este de 80 de minute, iar pe sensul de intrare în ţară de 50 de minute.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de zece minute, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria.

Mai multe articole despre:
vama giurgiu coada vama tiruri giurgiu