MENIU

Valul de CANICULĂ se menține și în weekend. În ce zone vor fi temperaturi de 40 de grade? HARTA

Canicula se va menține chiar și la începutul săptămânii viitoare

Valul de căldură extremă va persista în cea mai mare parte a ţării și în weekend. Codul roșu de temperaturi extreme se va extinde, incluzând și județul Teleorman, pe lângă cele șase aflate încă de vineri sub această avertizare meteorologică. 

Vineri a fost cod roşu de caniculă în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt iar sâmbătă se extinde şi în Teleorman. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

 

Pe de altă parte, sâmbătă codul portocaliu de căldură va fi restrâns de la 10 judeţe la 8 judeţe şi municipiul Bucureşti. Valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi centrul Munteniei, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele, de 20...22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală, potrivit RRA.

În restul ţării, mai puţin în judeţul Tulcea, va fi Cod galben de caniculă şi temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Local minimele vor fi de 18...20 de grade.

Mai multe articole despre:
val de caldura canicula weekend cod rosu