MENIU

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani împotriva COVID-19 - cel mai devreme la sfârșitul anului, începutul lui 2022

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor mai mici de 12 ani împotriva COVID-19 - cel mai devreme la sfârșitul anului, începutul lui 2022

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că o posibilă autorizare  vaccinării anti-COVID-19 pentru copiii mai mici de 12 ani poate fi obținută abia la sfârșitul anului 2021 sau începutul lui 2022.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat că studiile privind vaccinarea anti-COVID-19 pentru vârste mai mici de 12 ani sunt „în momentul de față sunt în evaluare, studiile sunt în derulare, probabil spre sfârșitul acestui an vor fi finalizate aceste studii, se vor depune toate documentele în vederea obținerii autorizării, deci probabil la sfârșit de an, începutul anului viitor”.

Miercuri, 2 iunie, a început și vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani. România este prima țară din UE care a demarat vaccinarea anti-COVID-19 la această categorie de vârstă.

Câți copii au fost vaccinați de la începerea campaniei în România

În ultimele 24 de ore, în total, 1.903 copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani au fost vaccinați în ultimele 24 de ore cu prima doză de Pfizer, iar alți 4.173 de copii au fost programați de părinți pe platforma RoVaccinare, a mai precizat, joi, șeful CNCAV, în conferința săptămânală privind vaccinarea.