MENIU

Valeriu Gheorghiță: Sunt extrem de bucuros că a debutat vaccinarea anti-COVID pentru copii

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Vaccinarea anti-COVID pentru copii este un pas esențial în protejarea lor, iar primele date legate de înscrierea în program dovedește interesul părinților, a declarat, miercuri, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID,

"Sunt extrem de bucuros că azi demarăm vaccinarea copiilor, a fost un moment așteptat de foarte mulți dintre noi, pentru că sunt copii aflați in evidență cu afecțiuni cronice și cu risc să se îmbolnăvească de COVID. Acum atât ei, cât și părinții pot avea sentimentul de ușurare că acest lucru e mult mai puțin probabil să se întâmple. 

Sunt 231 de cabinete la nivel de țară, sunt peste 3.600 de programări făcute în platforma online. La centrul Rompexpo din București au fost deja vaccinați 43 de copii și sunt aproape 500 de programări. Cred că mesajul nostru este foarte important și nimeni nu mă poate convinge că poate fi justificabilă moarte unui copil pentru că nu s-a vaccinat," a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-COVID începând de miercuri în centre dedicate, a căror hartă este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.