MENIU

Valeriu Gheorghiță: "Prioritatea noastră e să facem tot ce ține de noi ca elevii să poată merge la școală cu prezență fizică"

Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiță a declarat într-o conferință de presă că este luată în considerare decuplarea școlilor de la regula prin care cursurile se țineau online atunci când incidența de cazuri într-o localitate depășea 6 la mia de locuitori.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, miercuri, că sunt luate în calcul mai multe variante de lucru privind situația școlilor în următoarea perioadă, una dintre ele fiind aceea de a fi decuplate de rata de incidență, iar copiii să meargă la școală cu prezență fizică chiar dacă se depășește 6 la mie.

”Sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este să decuplăm de rata de incidenta. De fapt, modalitatea prin care copiii să meargă la școală să fie altfel reglementată. In sensul în care indiferent de rata de incidență, copiii să meargă la scoala cu prezență fizică și să existe o monitorizare foarte riguroasă de identificare a cazurilor pozitive. Se vor închide evident acele clase unde sunt identificate cazuri. Dacă într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata e de peste 6 la mie, atunci școala poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri. Poate părinții au fost mai responsabili, copiii au respectat regulile. Suntem într-o altă perioadă a pandemiei”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a subliniat că e ”prioritatea noastră să facem tot ce ține de noi ca, în final, copiii să poată merge la școală în condiții cât mai sigure și cu prezență fizică”

Mai multe articole despre:
valeriu gheorghita coronavirus scoala