MENIU

Valeriu Gheorghiță, ANUNȚ important pentru românii vaccinați cu serul Johnson&Johnson - Ce trebuie să facă de luni, 8 noiembrie

ANUNȚ important pentru românii vaccinați cu serul Johnson&Johnson Foto: Profi Media

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat sâmbătă ce trebuie să facă românii care s-au vaccinat deja cu doza unică de la Johnson&Johnson - vaccinul Janssen. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare (CNCAV) a precizat că de luni, 8 noiembrie, persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson pot face rapelul.
 
“Reamintesc cu această ocazie că începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson şi care au mai mult de şase luni, se pot vaccina şi cu doza de rapel, de prima intenţie cu un vaccin pe bază de ARn mesager, alternativ pot opta şi pentru vaccinul de la Johnson & Johnson”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă, în conferința de presă de la Maratonul Vaccinării.

Potrivit ultimelor date ale CNCAV, din 5 noiembrie, 1.600.894 de români erau vaccinați cu Johnson&Johnson. În total, din cele peste 18.000 de reacții adverse, aproximativ 1.000 au fost raportate în cazul administrării cu acest tip de ser, în România.

Șeful CNCAV a reamintit că dacă ritmul crescut de vaccinare este menținut, România are toate șansele să ajungă la 9,5 milioane de persoane vaccinate cu prima doză.