MENIU

Val de proteste în Iran după ce o tânără de 22 de ani ar fi fost omorâtă în bătaie de polițiști - VIDEO

Sursa foto: Captură video / Twitter

Un val de proteste și nemulțumiri au izbucnit în Iran după ce o tânără în vârstă de 22 de ani ar fi fost omorâtă în bătaie de Poliție. Femeia fusese reținută pentru că nu a respectat reglementările legate de purtarea hijabului, articolul vestimentar care trebuie să-i acopere capul. Urmează imagini care vă pot afecta emoțional! 

Tânăra călătorea cu familia ei în capitala Teheran, pentru a-și vizita rudele. Ea a fost arestată pe drum pentru că nu a respectat regulile stricte privind vestimentația femeilor și a murit în câteva zile la un spital.

Poliția susține că femeia a făcut un infarct, însă martorii spun că ea a fost bătută crunt în duba autorităților. Familiei acesteia i s-a spus că tânăra va fi eliberată după o așa-zisă "sesiune de reeducare". Moartea fetei a provocat noi critici la adresa politicienilor iranieni.

Ministerul de Interne și procurorul Teheranului au lansat o anchetă în acest caz. Incidentul vine la doar câteva săptămâni după ce președintele țării a cerut o aplicare mai strictă a codului vestimentar obligatoriu, care impune tuturor femeile să aibă capul acoperit cu hijab.

Mai multe femei au fost arestate în toată țara după "Ziua națională a hijabului și castității" declarată pe 12 iulie. 

Mai multe articole despre:
iran proteste iran tanara omorata iran