MENIU

VAL de enterocolite pe Litoral! Care sunt principalele surse de infectare - AVERTISMENTUL medicilor pentru copii

VAL de enterocolite pe Litoral! Principalele surse de infectare - AVERTISMENTUL medicilor pentru copii

Cazurile de enterocolită se înmulțesc pe litoral pentru ca mâncarea este ținuta în condiții improprii. Unele fast-food-uri pot fi adevărate focare de infecție, spun medicii, anunță Realitatea PLUS. Din fericire, majoritatea celor care s-au prezentat la spital pentru îngrijiri au acuzat doar simptome ușoare: dureri de burtă și vărsături. Medicii le atrag atenția turiștilor să fie atenți la ce consumă. 

Enterocolita este o boală virală care se transmite foarte ușor de la om la om. Tocmai de aceea, medicii recomandă să avem grijă ce alimente consumăm dar și să acordăm atenție igienei.

„Apar prin consumarea unor alimente nepreparate corespunzător, consumarea unei ape ținute în condiții necorespunzătoare. Sunt infecții cu viruși, cu bacterii, cu ciuperci. Odată cu venirea sezonului estival a crescut și numărul de cazuri al pacienților cu dureri abdominale, cu varsături, cu febră”, a declarat medicul Claudia Tatarici, purtător de cuvânt la Serviciul de Ambulanță Constanța, care a adăugat că cele mai multe cazuri au fost la adulți.

Specialiștii avertizează însă că cei mai expuși la enterocolite sunt copiii. Boala se poate lua și din apa mării.

„Conform ultimelor masurări DSP Constanța, care se găsesc și pe site-ul nostru, în toate cele 48 de locuri de îmbăiere de pe litoralul românesc calitatea apei este bună și foarte bună”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP Constanța.

Din comoditate și pentru a nu pleca de pe plajă, mulți turiști preferă să cumpere preparate de la fast food sau de la comercianții ambulanți.

Pentru a avea parte de o vacanță plăcută, care să nu se încheie la spital, medicii îi atenționează pe turiști să fie atenți ce mancare consumă si, mai ales, din ce locuri. 

Mai multe articole despre:
enterocolite dsp ambulanta enterocolite litoral