MENIU

Val de AMENZI pentru încălcarea legii, în București și în țară. Petreceri cu zeci de invitați în plină epidemie, oprite de poliție

Val de amenzi au fost date în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea regulilor sanitare, în Capitală și în țară, relatează Realitatea PLUS. Un sfert dintre bucureștenii verificați au fost sancționați pentru că au sfidat legea. Discutăm despre aproximativ 700 de persoane amendate, după o acțiune a polițiștilor care a durat câteva ore. Tot în Capitală, mai mulți patroni de localuri au primit amenzi de peste 100.000 de lei, inclusiv pentru că foloseau alimente expirate în bucătărie. Asta în timp ce în Ilfov și în Constanța două petreceri de cununie și logodnă la care participau zeci de oameni au fost întrerupte de polițiști. La fel și în Timișoara, unde patronii de cluburi organizează petreceri fără măsuri de protecție, în pofida scenariului roșu în care a intrat orașul după creșterea numărului de infectări.

 

În Capitală, într-o acțiune de amploare ce a durat câteva ore, polițiștii au verificat peste 1.800 de terase, restaurante, fast-food-uri și aproximativ 900 de mijloace de transport în comun. Dintre cele 2.900 de persoane legitimate, 680 nu au respectat măsurile de protecție sanitară.

„Persoanele in cauza au fost sancționate contravențional cu amenzi in valoare de aproximativ 152.000 de lei, iar operatorii economici care au organizat activitățile în spațiu public inchis, poliția au aplicat amenzi de peste 27.000 de lei”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romănescu.

Au fost descoperite și alte nereguli de oamenii legii, pentru care au dat amenzi de 94.000 de lei. La un local din sectorul 3, echipele de control au găsit 14 kg de carne expirată, așa că activitatea restaurantului a fost suspendată.

Controale au fost și în județul Ilfov, unde polițiștii au mers, în civil, și în magazine și frizerii.

Tot în Ilfov, polițiștii au întrerupt o petrecere de cununie la care participau zeci de persoane, într-o curte din Pantelimon.

„În urma celor constatate, polițiștii ilfoveni au procedat imediat la intreruperea evenimentului, au identificat persoanele participante si au aplicat 10 sancțiuni contravenționale cu amenzi in valoare de 6.000 de lei”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, Anne Cioalcă.

Și la un local din Satul de Vacanță din Constanța a fost întreruptă o petrecere de logodnă, la care participau peste 30 de persoane, fără să respecte măsurile sanitare. Patronul și organizatorul au primit câte o amendă de 3.000 de lei fiecare.

Amenzi s-au dat și la Timișoara unde patronii cluburilor de lux par să facă abstracție de situația critică din spitale și organizează petreceri cu zeci de oameni fără măsuri de protecție. Oamenii legii au descins la locația respectivă și l-au amendat pe patronul clubului. 

Citește și Rate de infectare de peste 3 la mia de locuitori în 5 județe. Distribuția cazurilor Covid-19 la nivel național