MENIU

Val de accidente pe calea ferată. Oameni evacuați direct în câmp, la 40 de grade Celsius

Trenurile verii de la CFR s-au prăbușit. Foto/FB

Val de accidente feroviare în țară. La Strejești, în județul Olt, călătorii au trecut prin momente de groază după ce trenul în care se aflau a luat foc și din locomotivă a început să iasă un fum negru. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică. Iar la Tuzla, în județul Constanța, un tren cu 40 de călători a lovit în plin un camion încărcat cu piatră. 

La Strejești în județul Olt, locomotiva unui tren plin cu călători a luat foc în timpul mersului. Oamenii speriați au sunat urgent la 112 și mai multe echipaje de pompieri au venit la fața locului. Șase persoane au reușit să iasă de urgență înainte de sosirea pompierilor și au suferit atacuri de panică.

 

Angajații CFR au decuplat locomotiva pentru ca flăcările să nu se extindă și la restul vagoanelor. Din primele cercetări, incendiul s-ar fi produs în urma unui scurt circuit. Trenul a ajuns la destinație cu o întârziere de două ore.

La Tuzla în județul Constanța, un tren cu 40 de călători a lovit un camion încărcat cu piatră. În urma impactului, locomotiva a fost distrusă. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Trenul circula dinspre Costinești către Eforie Sud. Călătorii au fost transportați la destinație cu o altă locomotivă.


Accidentul a făcut ca circulația să fie oprită pe ambele sensuri minute în șir, iar călătorii din celelalte trenuri au fost nevoiți să aștepte în câmp.