MENIU

Vaccinul Pfizer va fi administrat, în curând, și copiilor cu vârste între 5 și 11 ani împotriva COVID-19

Vaccinul Pfizer, administrat și copiilor cu vârste între 5 și 11 ani! Compania BioNTech a anunțat că va solicita aprobarea serului în Europa după rezultatele studiului făcut.

Compania germană BioNTech a anunțat că va solicita aprobarea vaccinului său împotriva noului coronavirus, dezvoltat în comun cu gigantul american pharma Pfizer, pentru folosirea sa și la copii de 5 ani și mai mari. Anunțul a fost făcut de directorul executiv BioNTech, Ozlem Tureci, într-un interviu acordat revistei Der Siegel, potrivit Reuters.

„În săptămânile următoare vom transmite rezultatele studiului nostru pe copiii de 5-11 ani autorităților din întreaga lume și vom solicita aprobarea acestui vaccin pentru aceste grupe de vârstă, și aici, în Europa”, a spus Tureci .

În prezent, vaccinul Pfizer/BioNTech este aprobat pentru adulți și copii cu vârsta de peste 12 ani.

„Lucrurile arată bine, totul merge conform planului”, a declarat pentru „Der Spiegel” și Ugur Sahin, celălalt fondator al BioNTech.

BioNTech a început să pregătească producția vaccinului pentru copii. Serul este același cu cel utilizat pentru adulți, dar va fi administrat în doze mai mici.

În prezent, compania BioNTech evaluează și date privind copiii mai mici, cu vârsta de doar șase luni, rezultatele urmând să fie prezentate până la sfârșitul anului 2021.

Ministerul sănătății din Israel anunța încă din iulie că vaccinarea poate avea loc în cazul copiilor de până la 5 ani dacă au afecțiuni care îi fac deosebit de vulnerabili la COVID-19, relatează Reuters.