MENIU

Vaccinul Pfizer produce de 10 ori mai mulți anticorpi decât Sinuvac, dezvoltat de China (STUDIU)

Studiu privind eficiența vaccinurilor

Vaccinurile de ARN mesager, cum este Pfizer, produc o cantitate substanțial mai mare de anticopri decât cele bazate pe viruși inactivi, arată un studiu publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet. Datele colectate pot explica de ce campaniile de vaccinare realizate cu seruri diferite au rezultate diferite.

Deși anticorpii nu sunt singurul factor care trebuie luat în considerare în imaginea de ansamblu a capacității unui vaccin de a genera imunitate împotriva COVID-19, „diferențele în concentrația anticorpilor neutralizatori identificate în studiul nostru s-ar putea traduce în diferențe substanțiale în ceea ce privește eficacitatea vaccinurilor”, afirmă cercetătorii, potrivit Bloomberg, citat de HotNews.

Constatările studiului din Hong Kong se alătură unui număr tot mai mare de dovezi potrivit cărora vaccinurile ARNm sunt superioare când vine vorba de oferirea unei protecții potente și cuprinzătoare împotriva SARS-CoV-2 și variantelor sale, comparativ cu vaccinurile ce se bazează pe metode mai tradiționale precum cele cu viruși inactivi

Țări ca Israel și Statele Unite care s-au bazat preponderent pe vaccinurile ARNm dezvoltate de Pfizer și de Moderna au consemnat o reducere substanțială a numărului de infecții.

Statele care și-au axat campania de imunizare anti-Covid pe vaccinurile chinezești Sinovac și Sinopharm n-au înregistrat o scădere atât de mare a numărului de cazuri, dar și acestea au redus semnificativ numărul de infecții severe și decese.


Mai multe articole despre:
pfizer vaccin sinuvac china vaccinare rusia