MENIU

Responsabil american: Vaccinul împotriva EBOLA nu a provocat reacţii adverse

Primul test clinic al unui vaccin împotriva virusului Ebola, care început în SUA la începutul lunii septembrie pe un grup de voluntari, nu a provocat până în prezent reacții adverse, a informat un înalt responsabil medical american, citat miercuri de AFP, notează Agerpres.

"Pană în prezent nu există niciun semn" care să indice reacții grave, a declarat marți dr.Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) în fața Comisiei pentru buget a Senatului. 

Acest vaccin, dezvoltat de laboratorul britanic GlaxoSmithKline de mai mulți ani împreună cu Institutele Naționale Americane pentru Sănătate (NIH) și care a dat foarte bune rezultate pe maimuțe, face obiectul unui studiu clinic asupra a zece persoane începând din 2 septembrie. 

Alte 10 persoane vor primi vaccinul în următoarele zile. În total, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani și cu stare sănătate bună, vor participa la acest test clinic la NIH în apropiere de Washington. Rezultatele complete ale testelor ar trebui să fie disponibile la sfârșitul anului acesta. 

 

 Mai multe pe  Agerpres