MENIU

Vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, aprobată până la finalul anului. Cui îi este recomandată

Noi date despre vaccinul pentru copiii de până în 11 ani

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că este posibil ca Agenția Europeană a Medicamentului să recomande până la finalul anului și imunizarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Vaccinul folosit va fi cel de la Pfizer. 

Medicul a precizat că dezvoltatorul vaccinului nu a depus deocamdată actele științifice pentru evaluare. 
”În ceea ce privește indicația de administrare a vaccinului de la compania Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, foarte probabil că datele, din ceea ce noi știm, vor fi depuse la FBA sfârșitul lunii octombrie”, a precizat coordonatorul CNCAV. 

Citește și: ”Doza a treia de vaccin anti-Covid, administrată de la începutul lunii octombrie în România. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță”

Gheorghiță a precizat că vaccinul li se va administra copiilor care suferă de boli cronice, expuși unui risc de a face forme grave ale bolii.
”Ne așteptăm ca spre finalul acestui an, probabil sfârșit de noiembrie, să fie depuse și evaluate. Deci e posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandate din partea Agenției Europene a Medicamentului în acest sens, dar recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire”, a mai spus medicul militar. 

Citește și: ”Varianta Delta, DOMINANTĂ în România! Anunțul medicului militar Valeriu Gheorghiță”