MENIU

Vacanțe Vola.ro. Excursie într-un oraș al iubirii la un preț șoc

În acest oraş din Europa nu există nicio maşină. Ai vrea să locuieşti acolo?

Vola.ro anunță mai multe oferte atractive la vacanțe pentru următoare perioadă. Printre destinații se află și unul dintre orașele iubirii ale Europei, Veneția. 

Unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume este amplasat în lagună sărată a Marii Adriatice şi se întinde pe mai mult de 100 de insuliţe. Milioane de turişti se înghesuie anual să facă o plimbare cu gondola sau vaporetto pe Canal Grande, care şerpuieşte din Piaţă San Marco spre marginea oraşului. De-a lungul Marelui Canal poţi admira cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogaţii neguţători veneţieni.

Un pachet pentru Veneția, în care sunt incluse biletele de avion și trei nopți de cazare la Hotel Piave are prețuri reduse cu 35%. Mai multe detalii găsiți - AICI.

Dacă vreți un hotel aproape de centru, puteți lua un pachet asemănător, de asemenea, cu o reducere tot de 35%. Mai multe detalii găsiți AICI.

Programările pentru vacanțe se pot face inclusiv pentru luna aceasta. Detalii găsiți - AICI

Iată ce nu trebuie să ratezi în Veneția, potrivit Vola.ro

Pentru a putea vizita totul, dimineaţă devreme, mergi mai întâi la Palatul Dogilor din piaţă San Marco. Nu rata Sala Senatului, Sala Înaltului Consiliu, temniţele şi Puntea Suspinelor. Apoi fă un scurt popas la cafeneaua modernă din fostele grajduri ale palatului şi priveşte gondolele prin uşa de sticlă a acesteia.

Bazilica San Marco la miezul zilei, pentru a admira mozaicurile pe care sunt proiectate surse imense de lumina, care le fac să sclipească în toată splendoarea lor. Plăcile de mozaic au fost aşezate în diverse unghiuri pentru a capta lumina. Ia prânzul la Harry’s Bar unde poţi comandă carpaccio, felii foarte subţiri de carne de vită crudă.

Începe ziua următoare admirând picturile lui Tintoretto de la Scuola Grande di San Rocco înainte de a te îndrepta încet către est, spre Campo San Polo. Poţi bei o cafea în această piaţă, la unul dintre barurile locale sau la Antică Birraria La Corte. Rialto Piaţă nu este departe de aici, aşa că poţi prinde reducerile dinspre prânz la produsele proaspete, vândute adesea aproape la jumătate de preţ, atunci când comercianţii se grăbesc să plece.

Îndreaptă-te spre nord şi explorează magazinele de suvenire, tarabele cu dantelărie, eşarfe şi tricouri de pe Ruga Rialto, şi vechea zona cu lampioane roşii Rio Terra Rampani. Încheie plimbarea în Campo San Giacomo dell’Orio unde te poţi delecta cu o băutură înainte de masă la barul Al Prosecco. Comandă vin roşu Refosco de Friuli şi bocconcino con mortadella di cinghiale (chifteluţe din carne de mistreţ).

Începe dimineaţa următoare cu o vizită la Galeriile Accademia unde poţi vedea, printre altele, operele lui Carpaccio şi Bellini. Relaxează-te apoi la o cafea şi urmăreşte ambarcaţiunile la barul Accademia Foscarini, un local minunat chiar lângă piciorul podului Accademia. Apoi îndreaptă-te spre est, pentru o plimbare lejeră, trecând pe lângă monumentală opera de artă a lui Longhena, biserica Santa Maria della Salute, către Punta della Dogana, un loc minunat unde poţi fotografia Piaţă San Marco.

Apoi mergi către Zattere şi Canalul Giudecca unde poţi lua prânzul la Al Chioschetto, un snack-bar chiar pe malul apei. După-amiază plimbă-te prin Campo Santa Margherita spre Scuola Grande dei Carmini pentru a admira picturile lui Tiepolo dar şi curiozităţile arhitecturale ale acestei fascinante pieţe. Pentru că apusul se apropie, nu pierde timpul şi ocupă o masă pentru un spritz la barul modern Margaret DuChamp, un loc ideal pentru a contempla freamătul străzii.