MENIU

Uzinele Dacia Mioveni, închise din nou, timp de 3 zile. Criza semiconductorilor se agravează

Linie de asamblare Dacia Mioveni

Uzinele Dacia de la Mioveni, unde lucrează circa 15.000 de angajați, și-au sistat producția până joi, din cauza lipsei semconductorilor 

Mai multe secţii ale uzinei de autoturisme nu au mai pututt funcţiona, iar angajaţii au fost trimişi acasă.  

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă în zilele 26, 27 și 28 iulie”, arată reprezentanții companiei, potrivit Economedia.  

Este pentru a 2-a oră de la începutul anului când producătorul francez a sistat producția la Mioveni din cauza crizei microcipurilor, iar de alte 2 ori producția a fost sistată din cauza lipsei altor componente electrice.  

Potrivit sursei citate, presa franceză a scris că Dacia a livrat clienților vehicule fără sistemele de navigație, urmând ca acestea să fie montate ulterior, când se va debloca piața. Întreaga industrie auto este afetată grav de criza microcipurilor și a altor componente electice, după ce industria de profil s-a reorientat masiv spre producția de aparartură medicală necesară în lupta contra pandemiei COVID.