MENIU

USR-PLUS: Cîțu NU este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria - Atac fulgerător la Iohannis

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a transmis , miercuri, un mesaj către liberali despre refacerea coaliției de guvernare și a lansat un atac la președintele Klaus Iohannis, care a amânat consultările pentru numirea unui premier.

„Ieri, guvernul Cîțu a PICAT și USR-PLUS a luat act cu surprindere că, deși criza este de mai mult de o lună din cauza acțiunilor pripite ale lui Cîțu, ne-am fi așteptat ca partidele să fie chemate imediat la consultari. Presedintele e si parte din problemă și parte din soluie și trebuie să-și asume acest rol.

Cred ca este nenecesar să se mai amâne o săptămână. Nu știu ce crede dânsul că se poate rezolva in aceasta săptămână”, a declarat Ionuț Moșteanu, la Parlament.

Despre Florin Cîțu, liderul USR spune că Florin Cîțu, deși este susținut de Iohannis, „nu este alesul lui Dumnezeu”. 

„Florin Cîțu ne-a dat afară din Guvern. Nu am abandonat guvernarea, am fost dați afară de Florin Cîțu prin încălcarea acordului. 

În același timp, USR a anunțat că este pentru coaliția guvernamentală PNL-USR-UDMR, dar fără Cîțu premier, „dacă este posibilă refacerea coaliției, dacă președintele o vede ca pe o soluție sănătoasă”.

„Pe Florin Cîțu, Klaus Iohannis il sustine. Nu cred ca Florin Cîțu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”, a condiționat din nou liderul USR și a adăugat că „acum un an de zile a avut o mare șansa, a aratat ca nu a putut, a plecat acasa”.

Despre osoluție viitoare dacă nu se va putea reface coaliția de guvernare, USR ia în calcul alegeriel anticipate.

„Maine o sa avem un nou Birou Național și o să decidem. În urma discuțiilor din ultima perioadă, dacă nu va ieși o soluție parlamentară majoritară, mergem către anticipate”, a conchis Ionuț Moșteanu.