MENIU

USR respinge în continuare refacerea coaliției cu PNL dacă nu renunță la Florin Cîțu: Nu discutăm non-soluții

Dacian Cioloș. Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul USR, Dacian Cioloș, a reiterat miercuri, după ce guvernul propus de el nu a primit votul de încredere în Parlament, că partidul pe care îl conduce exclude o revenire la guvernare alături de PNL dacă propunerea pentru funcția de premier rămâne Florin Cîțu.

Premierul desemnat a amintit că Florin Cîțu este cel care a adunat o majoritatea în Parlament și ”a trimis guvernul condus de el acasă”.

"Florin Cîțu a picat în Parlament. Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat în Parlament o majoritate care a trimis guvernul condus de el acasă. Cum poți să spui că asta e o soluție? Nu mai comentez non-soluții. Să vedem dacă au și alte variante în afară de asta. Eu acum o săptămână am discutat cu PNL și nu am văzut de atunci alte soluții decât asta. USR e un partid pragmatic, care discută soluții. O soluție în Parlament o putem găsi dacă cineva avansează o propunere. Sunt mai mult de zece zile de când suntem în criză. PNL și PSD nu au permis discutarea moțiunii de cenzură la timp și după ce a fost votată, nu au venit cu nicio propunere. Vedem doar postări pe Facebook și promisiuni că ceva o să se întâmple în viitor. Nu avem ce să ne așezăm că nu vedem soluții", a declarat Cioloș.

Citește și: ”Cioloș, după ce Guvernul USR a fost respins. Să-i vedem pe cei care au stat pe margine. PNL și PSD au blocat totul”

Miercuri, Cabinetul și programul de guvernare propuse de premierul desemnat, Dacian Cioloș, nu au primit votul de încredere al Parlamentului. Astfel, procedura instituirii unui guvern se va relua. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

Citește și: ”Florin Cîțu, prima reacție după ce Guvernul Cioloș a picat la vot, în Parlament”

Mai multe articole despre:
dacian ciolos usr refacerea coalitiei florin citu