MENIU

USR, plângere penală pe numele lui Cucoș. "A mințit procurorii, i-a indus în eroare"

Sebastian Cucos

Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei la momentul protestului diasporei, s-a trezit cu o plângere penală după ce a declarat în fața procurorilor că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

Deputatul USR Stelian Ion a depus, vineri, la Parchetul General un denunţ împotriva lui Sebastian Cucoş pentru infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, susţinând că fostul şef al Jandarmeriei a minţit procurorii când a spus că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

Denunţul a fost formulat de 28 de parlamentari USR și se referă la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare.

"Sebastian Cucoş a minţit în mod inacceptabil organele judiciare, a minţit procurorii, spunând că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Este o minciună absolut ridică", a declarat deputatul USR Stelian Ion.

El a precizat că USR a făcut acest demers deoarece nu a existat o autosesizare.

"Este foarte grav că un oficial, un funcţionar, un şef al Jandarmeriei foloseşte instituţia sa pentru a induce în eroare organele statului. Este o pată pe care o pune pe uniforma de jandarm. Şi-a bătut joc prin demersul său de societatea românească şi de Jandarmerie. Aceşti şefi - Cazan, Cucoş, Sindile - au produs deservicii foarte mari acestei instituţii", a adăugat deputatul USR.

Sebastian Cucoş, actualul prim-adjunct al şefului Jandarmeriei, a fost numărul 1 în Jandarmerie la data protestului, pe 10 august 2018.

În opinia USR, sesizarea DIICOT privind tentativa de lovitură de stat depusă de Sebastian Cucoş a avut trei obiective.

"Primul obiectiv a fost să-i dea o aparenţă de veridicitate şi un argument lui Liviu Dragnea atunci când aberează pe toate posturile că a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Al doilea obiectiv în reprezintă o şicană procedurală, pentru că doreşte declinarea competenţei către DIICOT. Al treilea obiectiv pare acela de a-l folosi ca apărare în dosarul 18/2018, în care el însuşi este cercetat. Se pare că are aceeaşi consultanţi cu dl. Liviu Dragnea, pe considerentul că cea mai bună apărare este atacul", a mai spus Stelian Ion.

Mai multe articole despre:
USR sebastian cucos