MENIU

USR, mesaj pentru după ce fostul lider Metrorex a fost trimis în judecată: „Rădoi, s-a terminat!”

Ion Rădoi și Cătălin Drulă (foto: Infrapress)

USR i-a transmis liderului sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, trimis în judecată pentru obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj, că totul "s-a terminat" pentru el. Actualul lider al USR, Cătălin Drulă, este cel care, în calitate de ministru al Transporturilor, l-a reclamat penal pe Rădoi, după greva de anul  trecut, de la metrou, care a paralizat timp de o zi Capitala.

”Rădoi, s-a terminat! DNA l-a trimis în judecată pe liderul de sindicat de la Metrorex, Ion Rădoi, sub acuzaţiile de folosire a influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj, aşa cum a reclamat şi Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor”, a transmis USR.

De altfel, într-o intervenție la Realitatea Plus, Drulă a afirmat că Rădoi n-ar fi ajuns să aibă o asemenea putere și să ajungă la acțiuni precum cea care a paralizat Bucureștiul și a provocat pagube semnificative dacă nu era tolerat și chiar încurajat de oameni politici.

”În disperarea de a-și salva imperiul subteran, Rădoi a apelat la foști miniștrii ai Transporturilor, la actuali politicieni, la primari, la toți cei care într-un fel sau altul l-au ajutat de-a lungul timpului sau au închis ochii la ce se întâmpla la metrou. Eu am refuzat să întorc capul și mi-am făcut treaba aplicând legea. De aici încolo e rostul Justiției să se pronunțe,” a afirmat Drulă.

Procurorii DNA au anunţat, luni, trimiterea în judecată a preşedintelui Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.), Ion Rădoi, pentru folosire a influenţei sau autorităţii având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj, în dosarul care vizează exploatarea nelegală a spaţiilor comerciale de la metrou. Sindicalistul este cercetat sub control judiciar.