MENIU

USR, dispus să renunțe la Cioloș dacă PNL nu-l mai propune pe Cîțu premier. Cătălin Drulă: ”Ar fi o variantă de deblocare pentru refacerea coaliției”

Cătălin Drulă

Dacian Cioloș ar putea renunța la mandatul de premier desemnat dacă PNL face o altă propunere decât Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut miercuri seară de vicepreședintele USR Cătălin Drulă. 

Cătălin Drulă a fost întrebat, miercuri seară, dacă au existat discuții ca Dacian Cioloș să-și depună mandatul înainte de a ajunge în Parlament, în cazul în care nu se formează o majoritate. 

”A fost întrebat şi domnul Cioloş despre asta şi a spus că este o decizie pe care încă urmează să o luăm. Părerea mea este că nu ne putem juca cu mandate.  Dacă ar exista din aceste negocieri, spre exemplu, un pas de deblocare în care să se refacă coaliţia cu alt premier de la PNL…”, a răspuns vicepreședintele USR, la TVR. 

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea renunța la mandat și dacă PNL ar veni cu o altă propunere de premier în afară de Florin Cîțu, Drulă a răspuns:

”Eu cred că da. Scopul nostru este să facem un guvern şi asta ar fi o variantă de deblocare, dar altfel, dacă aceste discuţii nu se concretizează, până la urmă trebuie să facem nişte paşi în logica instituţională. Preşedintele a propus un premier, acesta îşi alcătuieşte lista miniştrilor, un program şi îl supune votului Parlamentului”, a adăugat vicepreședintele USR, potrivit g4media.

USR a anunțat miercuri, după prima întâlnire a lui Dacian Cioloș cu liderii PNL, UDMR și al minorităților naționale că va continua discuțiile cu foștii parteneri de coaliție pentru formarea unei majorități și, în paralel, va elabora programul de guvernare și o listă de miniștri. Comitetul Politic al partidului a fost convocat duminică. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.