MENIU

Ursula von der Leyen, apel urgent către SUA pentru ridicarea RESTRICȚIILOR COVID-19 pentru europeni

Ursula von der Leyen, apel urgent către SUA pentru ridicarea RESTRICȚIILOR COVID-19 pentru europeni

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere Statelor Unite să ridice interdicția pentru sosirile din Europa, din cauza pandemiei de COVID-19.

Ursula von der Leyen a solicitat miercuri SUA să ridice cât mai repede posibil o interdicţie aplicată pe scară largă pentru sosirile din Europa în contextul pandemiei de COVID-19.

„Insistăm pentru ca reguli comparabile să fie aplicate sosirilor în ambele direcţii”, a afirmat Ursula von der Leyen pentru grupul media RND într-o declaraţie dată publicităţii miercuri.

Drept argumente, von der Leyen spune că situaţia epidemiologică din SUA şi UE este foarte asemănătoare în acest moment.

„Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil şi suntem în contact cu prietenii noştri americani”, a afirmat șefa Comisiei Europene.

Problema ”nu trebuie să dureze săptămâni”, a mai sugerat von der Leyen.

UE a inclus SUA pe lista sa cu ţări terţe pentru care restricţiile pe fondul pandemiei de coronavirus nu se mai aplică din luna iunie, dar o interdicţie de intrare pe scară largă în SUA se aplică în continuare pentru călătorii care vin din Europa.

Singurele excepţii se fac în cazul cetăţenilor SUA şi a altor categorii, adică rude apropiate ale cetăţenilor americani, diplomaţi sau angajaţi ai organizaţiilor internaţionale, potrivit Agerpres.