MENIU

Urmează încă o zi de FOC peste România, cu 40 grade la umbră. Este posibil să fie anunțat cod ROȘU de caniculă - prognoza ANM

Temperaturile pot fi cu 1-2 grade mai mari decât cele de miercuri

Valul de canicula va persista si in perioada urmatoare, noapte care vine va fi tropicala, iar joi temperaturile vor fi mai mari, motiv pentru care meteorologii vor vedea daca se va impune codul rosu de canicula. Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a precizat care va fi evoluția temperaturilor în zilele următoare. 

"Miercuri temperaturile au ajuns la 37-38 de grade în partea de sud-vest a Munteniei, 35-36 de grade la București, foarte multe valori de 35-37 de grade zonele aflate în Cod portocaliu, iar acestea vor rămâne în Cod portocaliu și joi, când este posibil să se înregistreze temperaturi maxime cu 1-2 grade mai ridicate. Disconfortul termic se va menține unul accentuat, iar temperaturile resimțite vor fi cu câteva grade mai ridicate.

Celelalte regiuni ale țării vor rămâne în Cod galben, exceptând Moldova, care beneficia de o ușoară răcorire datorată unor intensificări ale vântului. Dar per ansamblu, cu mici variații de la o regiune la alta, de la o zi la alta, apreciem că valul de căldură va continua să ne afecteze, în special în jumătatea de sud a teritoriului, cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare”, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, la Realitatea Plus.

Meteorolog: Suntem cu 8-10 grade deasupra mediilor multianuale

"Față de temperaturile medii, suntem cu 8-10 grade deasupra acestor medii, iar față de temperaturile absolut ale lunii iunie vom fi cu 3-4 grade sub acestea. Există însă posibilitatea ca în partea de sud a Olteniei și Munteniei să fim mai aproape de recorduri, care pentru această perioadă sunt de 40-41 de grade, recordul absolut al lunii iunie fiind de 42 de grade, dar înregistrat doar la o stație meteorologică, respectiv la stația Oravița”, a mai spus Florinela Georgescu.