MENIU

Următorul telefon Samsung ar putea fi mai bun decât multe camere foto de pe piață

Era o vreme când iPhone era cel mai popular telefon pentru poze. Între timp, situația s-a mai schimbat. Samsung și Huawei au luat din popularitate. Iar pentru 2020 Samsung pregătește un telefon cu totul special. Are atât de mulți megapixeli, că nici camerele profesionale nu țin pasul. 

Înainte să lanseze telefonul Galaxy Note 10, Samsung a mai pregătit ceva. E vorba de ISOCELL Bright HMX. Numele s-ar putea să nu-ți zică nimic. Dar acesta e primul senzor de cameră foto mobilă de 108 megapixeli. Toată lumea îl așteaptă acum pe telefoanele din 2020.

Ca să-ți faci o idee de ce e important, noul senzor de la Samsung are o rezoluție mult mai mare decât multe camere profesionale. Totodată, concurează de la egal la egal cu camere de 10 sau 20.000 de dolari, care abia acum trec dincolo de 50 megapixeli.

Mai mult, senzorul e capabil să filmeze video la rezoluție 6K și 30 de cadre pe secundă. Ideea nu e să faci poze de 108 MP, ci informația să fie colectată de la toți pixelii și să ai niște imagini de 27 MP pe care le poți printa, distribui online sau procesa așa cum vrei.

Ce telefon poți aștepta de la Samsung în 2020

În primăvară, Samsung va prezenta Galaxy S11. Despre acesta se zvonește că va avea senzorul nou. Mai e însă o ipoteză luată în calcul de specialiști. Cei 108 megapixeli ar putea fi o însumare a mai multor senzori: 48 MP, de 32 MP, de 16 MP și tot așa.

Pe scurt, trei sau patru senzori puși la un loc ar putea compune o „cameră" de 108 megapixeli. Eventual, telefonul să adune date de la toți pentru imaginea finală, cum face Nokia pe modelul PureView.

Până la un anunț oficial, Samsung a mai dezvăluit ceva: are un parteneriat cu Xiaomi. Aceasta e o firmă chineză care produce telefoane și va folosi anumiți senzori foto de la Samsung. Unul dintre ei, cel mai nou, e cel de 64 MP deja pus pe un telefon lansat pe piață înainte de iPhone 11.

Sursa

Mai multe articole despre:
Samsung smartphone Android