MENIU

A MURIT unul dintre cei mai iubiți preoți din Moldova, după ce s-a infectat cu West Nile

Unul dintre cei mai iubiți preoți din județul Botoșani, părintele Ioan Alupoaiei, a murit în urma unei infecții cu virusul West Nile și pe fondul unor probleme mai vechi de sănătate. Vestea i-a întristat pe enoriași, iar slujba de înmormântare va fi oficiată de însuși IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După o luptă de trei săptămâni cu boala, părintele Alupoaiei s-a stins din viață pe patul unui spital din Iași.

Preotul, în vârstă de 62 de ani, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ, iar analizele au confirmat prezența virusului West Nile.

Preotul avea probleme respiratorii și o pareză la nivelul membrelor inferioare, dobândite în urma perioadei pandemiei.

Din păcate, eforturile medicilor nu au reușit să-l salveze, iar preotul a murit joi, pe un pat de spital, la orele 10:30.

Moartea preotului a provocat un val de tristețe în comunitatea religioasă din municipiu, iar ieri, preoții din alte biserici s-au unit în rugăciune pentru sufletul său. Slujbele oficiate în memoria lui au început chiar ieri dimineață, iar biserica unde a slujit îndelung va deveni locul unde trupul său neînsuflețit va fi depus până duminică, când va fi condus pe ultimul său drum, scrie Mesagerul de Nord.

Mai multe articole despre:
preot mort west nile botosani