MENIU

Prodecanul de la Teologie, declarații scandaloase despre viol. Universitatea București îl vrea demis

Vasile Raduca

Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile și solicită demiterea acestuia din funcția de prodecan.

Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul" demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie.

Vasile Răducă, preot profesor doctor la Facultatea de Teologie, a spus într-o emisiune la Radio Trinitas că una din cauzele gravidității la femeile violate este că le-a plăcut.

"În actul sexual, femeia primește ceea ce bărbatul este dator să-i ofere. O relație firească, normală, în limitele normalului între bărbat și femeie, îi aduce femeii sănătate, altfel, ea nu este decât excitată, masturbată, pur și simplu", a susținut preotul Vasile Răducă, prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul", pentru Radio Trinitas.

Pentru aceasta, dar și alte afirmații haluciante, postul radio n-a primit decât o somație din partea CNA, informează Pagina de Media.

”În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare”, a mai spus Vasile Răducă.

”Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”, sunt alte afirmații halucinante ale lui Răducă.

Reacția lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: ”Formulele sale jignitoare punctual, folosind un termen pe care îmi e și jenă să-l reproduc, legat de o persoană care aparține cultului islamic și cele legate de viol sau sexualitate, reprezintă puncte de vedere private ale părintelui”.

Vasile Răducă este prodecan al acestei Facultăți a Universității București, conducător de doctorate și profesor la cursurile de master. El este parohul Bisericii Kretzulescu, secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române și a fost decorat de două ori de Patriarhul Daniel, potrivit prezentării de pe pagina de internet a Universității București.
 
Într-un mesaj publicat pe Facebook, Oana Băluță, activistă feministă și conferențiar la Universitatea din București, face apel la măsuri din partea Universității din București și a Comisiei de Etică.

"Mă simt onorată că sunt colegă în Universitatea din București cu preotul Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie și profesor universitar la Catedra de Teologie Morală din cadrul aceleiași Facultăți. Așa este, se știe din vremuri străvechi că femeilor le place să fie violate, iar dovada este sarcina care rezultă în urma unui viol", a spus ironică conferențiara. 

Reacția Universității din București: "Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile.

Universitatea din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali.

Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie", se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Mai multe articole despre:
vasile răducă