MENIU

Uniunea Europeană, PREGĂTITĂ pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19 - Avertisment de la Bruxelles pentru valul 4

Uniunea Europeană, PREGĂTITĂ pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19 - Avertisment de la Bruxelles

Uniunea Europeană este pregătită pentru a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Uniunea Europeană este "pregătită" pentru eventualitatea de a-şi imuniza populaţia cu o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNtech împotriva COVID-19, pe care fabricanţii săi o propun, a afirmat vineri comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, Stella Kyriakides, relatează AFP.

Comisarul pentru Sănătate a avertizat că Europa este "într-o situaţie foarte fragilă din cauza creşterii numărului de cazuri pe care o constatăm în numeroase state membre din cauza variantei Delta". "Nu este momentul pentru relaxare".

Avertismentul vine după ce, chiar cu o campanie de vaccinare anti-COVID-19 atât de amplă și susținută, doar 65% dintre cetăţenii din UE au primit o primă doză, iar 47% pe amândouă.

Anunțul comisarului Kyriakides vine după ce Pfizer/BioNTech a anunțat că începe în august studiile clinice pentru vaccinul împotriva variantei Delta a noului coronavirus, responsabilă pentru așteptatul val pandemic 4.

Citește și A treia doză de vaccin "în următoarele săptămâni" - Anunțul celor de la Pfizer

„Suntem deja pregătiţi pentru cazul în care va fi nevoie, atât la nivel european, cât şi în termeni de strategie europeană" de achiziţie comună şi de distribuire a vaccinurilor, a declarat comisarul în cadrul unei conferinţe de presă de la Madrid alături de ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias.

"Decizia în această chestiune se va baza pe ştiinţă", a precizat Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

Echipa comisarului „lucrează constant cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) pentru a adopta o poziţia în viitoarele săptămâni sau luni", a adăugat Kyriakides.