MENIU

Uniunea Europeană ia măsuri în cazul atacurilor cibernetice venite din EST. Vizați sunt cetățeni ruși și entități din China și Coreea de Nord

atacuri cibernetice

Uniunea Europeană a impus primele sancțiuni împotriva presupușilor atacatori cibernetici, care vizează patru cetățeni ruși și o unitate a agenției de informații militare GRU din Moscova. Lista sancțiunilor UE cuprinde, de asemenea, două entități cu sediul în China și Coreea de Nord, precum și doi rezidenți chinezi. Cei patru cetățeni ruși afectați de sancțiunile UE sunt: Alexei Minin, Alexei Moreneț, Evgheni Serebriakov și Oleg Sotnikov.

Conform Europa Liberă, sancțiunile cuprind interdicția de călătorie și înghețarea activelor. De asemenea, persoanelor și entităților din UE li se interzice să pună direct sau indirect fonduri la dispoziția celor vizați.

Unul dintre aceste atacuri a fost lansat în iunie 2017 și „a făcut ca datele să fie inaccesibile într-un număr de companii din Uniune, Europa mai largă și la nivel mondial, prin atacarea calculatoarelor cu viruși și blocarea accesului la date, ceea ce duce, printre altele, la pierderi economice importante".

În plus, șeful politicii externe al UE, Josep Borrell, a declarat că blocul comunitar „va continua să promoveze puternic comportamentul responsabil în spațiul cibernetic și să solicite fiecărei țări să coopereze în favoarea păcii și stabilității internaționale, să exercite diligența cuvenită și să ia măsurile adecvate împotriva actorilor care conduc. activități cibernetice dăunătoare.”

Mai multe articole despre:
atacuri informatice