MENIU

Unitatea militară TVR: angajări controversate în funcții-cheie - Cum risipește Televiziunea Română bani publici

TVR, o gaură neagră de foarte mulți ani și o platformă politică pentru partidele de la putere, se transformă pe zi ce trece într-o unitate militară mai degrabă decât serviciu public, așa cum e normal. Concursuri pentru foști angajați SPP și ai Jandarmeriei, personaje ciudate, venite de la primării de comune din țară. Totul sub atenta supraveghere a directorului general Dan Turturică.

Tatal jurnalistului Dan Turturica - scriitorul ConstantinTuturică a colaborat cu securitatea 20 de ani. A fost un adept al ideologiei comuniste. A scris o carte în care a scris despre relația sa cu securitatea. El a povestit că a lucrat la teatru și a fost contactat de un instructor care i-a propus să fie informator. Nu i s-a spus inițial despre ce persoane trebuia să furnizeze informații.

Daniel Dragomir a povestit că îl vizita des pe Coldea. În dosarul lui Pinalti și Ionel Arsene apare cu bani care s-ar fi dat la România liberă. Este apropiat al lui Georgescu de la ANI, a spus Anca Alexandrescu, în emisiunea Culisele Statului Paralel. 

Codrin Ștefănescu: Tuturică junior s-a dezis de Turturică senior, dar el este unul dintre oamenii de bază ai sistemului. Una dintre dovezi este caracterul lui de mic. Am înțeles că are un grad de rudenie cu unul dintre șefii celor 4 servicii. (...) Când apari în dosar și ei te-au luat și pus la TVR spune multe despre tine. Oameni ca Turturică sunt peste tot. Sunt utili unor băieți din sistem și pe sistem îl doare în cot de bani publici. Ei manipulează, controlează. Au nevoie de Turturici. Nu doar în televiziuni sunt, ci și în partide, parlament, este plin, este căpușat”.

Anca Alexandrescu: „Sunt multe nume aduse prin concursuri. Tuturică a făcut parte din comisii, este pentru prima dată când președintele face parte din comisii. Au venit foarte mulți, au fost angajați pe bandă oameni de la SPP, din serviocii. De ce sunt puși, să intimideze, să dea o anumită linie?.

De ce șeful știrilor TVR și al noului canal TVR Info nu vrea să își depună declarația de avere. Un jurnalist de marca precum Cătălin Prisăcariu, care a dezvăluit încasările soției lui Eduard Helvig când a fost propus la SRI, a publicat date despre veniturile soției lui Ponta nu vrea pur și simplu să își publice declarația. Oare de ce? Nu a depus declarația de avere în termenul obigatoriu impus de lege. Normal, nu ar putea să mai ocupe un post pe bani publici”.

Dorin Iacob: „E de discutat și e interes să se prezinte analize despre securitate și comunism, dar nu debalansate. Este indiscutabiul regimul comunist, a fost ceva rău pentru umanitate. Atunci ofițerul se numea activist. Aia era Constituția, aia era țara”.

 

Mai multe articole despre:
tvr angajari turturica