MENIU

Unde și-ar fi ascuns Cristiano Ronaldo banii obținuți din fraudă. Suma este FABULOASĂ!

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez al lui Real Madrid, care este acuzat de fraudă fiscală, ar fi folosit un cont în Elveţia pentru a ascunde 150 de milioane de euro, informează site-ul francez Mediapart, care se bazează pe noi documente Football Leaks. 

Starul portughez şi anturajul său ar fi recurs la o inginerie financiară bine pusă la punct pentru a ascunde de fiscul spaniol o parte a veniturilor jucătorului. Mediapart asigură că Ronaldo a folosit un cont în Elveţia, deţinut de o firmă cu sediul în Panama, pentru a disimula 150 de milioane de euro. Aceste informaţii contrazic versiunea jucătorului, care susţine că a respectat întotdeauna legea, arată Agerpres. 

Potrivit Mediapart, Ronaldo a creat cu complicitatea mamei sale o structură ecran numită Brockton încă din anul 2003. Această fundaţie dispunea de un cont la banca ABN Amro din Geneva pentru a gestiona drepturile la imagine ale atacantului. Brockton ar fi cedat apoi administrarea acestor drepturi firmei Tollin cu sediul în Insulele Virgine. 

În acelaşi timp, jucătorul dispunea de o societate britanică numită CR7 LLP, care i-ar fi permis să înşele administraţia fiscală engleză în perioada în care a evoluat la Manchester United (2003-2009). El ar fi utilizat aceeaşi inginerie financiară după ce s-a transferat la Real Madrid, până în 2016, când justiţia spaniolă a început ancheta sa. Firma Brockton nu mai există acum. 

În opinia Mediapart, aceste elemente arată clar că a existat voinţa unei fraude şi aceasta l-ar putea costa foarte scump pe Cristiano Ronaldo, dacă nu va putea dovedi că a fost de bună-credinţă. Madrilenul va fi audiat pe 31 iulie şi va trebui să facă lumină în această afacere. 

Presa spaniolă a anunţat zilele trecute că portughezul este dispus să plătească 14,8 milioane euro pentru a evita o posibilă condamnare la închisoare. Procuratura din Madrid l-a acuzat pe Ronaldo de o presupusă evaziune fiscală de 14,7 milioane euro, legată de drepturile sale de imagine încasate în perioada 2011-2014.