MENIU

Unde este cel mai vechi hotel balnear din lume

Cel mai vechi hotel balnear din lume, amplasat într-o zonă montană din Japonia, cu o istorie de peste 1.300 de ani, este și în prezent o destinație de lux pentru cei doritori de tratament și relaxare într-un cadru natural de o frumusețe aparte, amintind de stampele nipone, relatează ziarul spaniol 'ABC', potrivit AGERPRES.

Atestat în Cartea Guiness a Recordurilor drept cel mai vechi hotel cu ape termale de pe planetă, complexul Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munții Hayakama, în apropiere de Kyoto, și are o arhitectură tradițională, în care domină lemnul și piatra. Totul într-o perfectă armonie cu mediul și cu izvoarele cu apă caldă, cu temperatură de 52 de grade Celsius și un debit de 1.600 de litri pe minut.

Camerele extrem de confortabile au un mobilier minimalist și tatami pe jos și sunt dotate cu băi cu apă termală. Pentru cei doritori de socializare, există numeroase bazine și piscine, tot cu apă termală, atât în interior, cât și în aer liber, toate oferind imagini încântătoare către peisajul împădurit.

Fondat în anul 705 de unul dintre membrii suitei împăratului Tenji, hotelul a fost folosit timp de secole mai ales de militari și artiști.

La ora actuală, complexul atrage tot mai mult și prin meniurile sofisticate oferite de restaurantele sale.

Mai multe articole despre:
hotel lume cel mai vechi balnear