MENIU

UNDĂ VERDE de la EMA pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19 - Când se dă startul în România

EMA a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii de peste 12 ani - Când începe vaccinarea adolescenților în România

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul de la Pfizer. Autoritățile din România au anunțat deja că imunizarea copiilor între 12 și 15 ani va începe în câteva zile de la autorizarea vaccinului de către EMA. Detalii despre când va avea loc vaccinarea adolescenților au fost făcute de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Agenția europeană pentru medicamente (EMA) a dat undă verde pentru aprobarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer pentru copii cu vârsta de peste 12 ani.

Anunțul a fost făcut de EMA vineri,  la Amsterdam, transmite FAZ.net.

Este primul vaccin din UE care este aprobat și pentru persoanele sub 16 ani în cele 27 de state membre. Până acum, vaccinul era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

Marco Cavaleri, șeful Biroului pentru amenințări în materie de sănătate și strategie de vaccinare din cadrul EMA, a declarat, vineri, că rămâne la latitudinea statelor UE să decidă dacă și când vor decide să administreze vaccinul adolescenților din această grupă de vârstă.

„Recomandarea este utilizarea vaccinului Comirnaty la copiii de la 12 la 15 ani la fel ca în cazul persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Se administrează ca două injecții în mușchiul brațului, la cel puțin 3 săptămâni distanță”, a mai spus Cavaleri.

CÂND începe vaccinarea pentru copii în România

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe foarte repede în România după aprobarea de la Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Vaccinarea copiilor din România împotriva COVID-19 va începe foarte repede - Ce spune ministrul Sănătății despre acordul părinților

Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe în prima parte a lunii iunie, chiar de săptămâna viitoare. Șeful CNCAV a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 pentru copii va avea loc în centrele existente, dar doar în acelea care au vaccin de la compania Pfizer și prin cabinetele medicilor de familie.

Remintim că un maraton de vaccinare pentru copii organizat în România în zilele de 31 mai și 1 iunie, pentru a marca Ziua copilului. 

Începe vaccinarea anti-COVID-19 la adolescenți! Ce le spune Valeriu Gheorghiță părinților care refuză