MENIU

Una dintre cele mai consumate bauturi afecteaza nivelul de fier din organism. Este contraindicată celor care iau medicamente anticoagulante

Una dintre cele mai consumate bauturi afecteaza nivelul de fier din organism. Este contraindicată anemicilor, deși are și numeroase beneficii pentru sănătate, poate prezenta și contraindicații. Iată despre ce este vorba.

Este vorba despre ceaiul verde. Acesta aduce numeroase beneficii sănătății și este un adevărat elixir pentru oricine îl consumă în mod frecvent. Conferă protecție organismului, atât internă, cât și externă și luptă cu kilogramele în plus. Pe lângă aceste beneficii, consumul ceaiului verde mai are și altele, fiind considerat de către popoarele asiatice un adevărat panaceu universal. La nivel mondial este considerată ca fiind cea mai sănătoasă băutură și totuți prezintă și unele contraindicații.

Iată câteva dintre riscurile la care te expui atunci când consumi în exces. Nerecomandat celor care au o sensibilitate la cafeină.

Uleiul care te scapă de alergii și este un excelent energizant natural

Acele persoane care au o sensibilitate severă la cafeină ar putea să se confrunte cu insomnii, stări de anxietate, irascibilitate, greață sau stomac deranjat, dacă vor consuma în exces acest tip de ceai.

De aceea, sfatul nutriționiștilor este să se limiteze numărul ceștilor de ceai pe zi. Altfel că, prea multă cafeină acumulată în corp vă poate cauza insomnii. Specialiștii recomandă, de asemenea, ca băuturile pe bază de cafeină să fie consumate până la ora prânzului.

Nerecomandat celor care iau medicamentele anticoagulante

Acele persoane care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante, menite să subțieze sângele, ar trebui să consume acest tip de băutură cu prudență. De asemenea, specialiștii ne recomandă să evităm ceaiul verde în combinație cu aspirina, deoarece ambele reduc eficacitatea plachetelor sanguine, care sunt cruciale în procesul normal de coagulare a sângelui. Nu se recomandă celor care consumă alte tipuri de stimulente medicamentoase

Ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din organism

Acesta conține taninuri care pot împiedica absorbția fierului, așa că este recomandat să nu consumi mai mult de două cești pe zi. Totodată, să aștepți cel putin o oră înainte de a bea ceai verde, după ce ai mâncat alimente cu un conținut ridicat de fier.

Reduce absorbtia acidului folic

Taninurile prezente în ceai reduc absorbția fierului și a acidului folic din organism. Astfel că, dacă ești însărcinată ori încerci să concepi un bebeluș, ceaiul verde s-ar putea să nu fie recomandat în cazul tău.

Planta care nu trebuie să lipsească din nicio locuință. Beneficiile sale sunt nebănuite