MENIU

Una din cele mai importante publicații din Ucraina acuză administrația Zelenski de presiuni asupra politicii editoriale

Președinția Ucrainei nu a reacționat la acuzații / Foto: Profi Media

Ukrainska Pravda (UP), unul dintre cele mai mari site-uri media de știri din Ucraina, a reclamat „presiunea continuă și sistematică” din partea administrației președintelui Volodimir Zelenski, acțiuni care amenință activitatea postului și reprezintă o încercare de „a influența politica editorială”.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, UP a afirmat că funcționarilor li se ordonă să nu comunice cu jurnaliștii UP, acestora li se refuză accesul la evenimente oficiale, iar companiile sunt supuse unor presiuni pentru a înceta publicitatea pe site-ul publicației și pentru a nu sponsoriza evenimentele organizate de UP, scrie HotNews..

Publicația dezvăluie, de asemenea, o discuție aprinsă între un jurnalist a său și președintele Volodimir Zelenski în timpul unei conferințe de presă recente, în care șeful statului a pus la îndoială independența editorială a UP.

„Aceste și alte semnale nepublice indică încercări de a ne influența politica editorială”, se menționează în declarație.

„Este deosebit de revoltător să realizăm că acest lucru (vine) în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, când lupta noastră comună atât pentru supraviețuire, cât și pentru valorile democratice este extrem de necesară”, mai spune publicația.

Kyiv Independent a contactat biroul președintelui pentru comentarii, dar nu a primit un răspuns până la momentul publicării.

Mai multe articole despre:
publicatie Ucraina acuzatii Zelesnki presiuni editoriale