MENIU

Un ziar din Coreea de Sud îndeamnă autoritățile de la Seul să se autodetoneze cu o BOMBĂ nucleară

Un ziar sud-coreean a îndemnat, luni, autoritățile de la Seul să autodetoneze cu o armă atomică, exprimând îndoieli față de relația cu Washingtonul. Afirmația vine în contextul celui de-al șaselea test nuclear al Coreei de Nord.

"Într-un moment în care armele nucleare sunt agitate deasupra capetelor noastre, nu putem depinde numai de umbrela nucleară şi de descurajarea americane", se menţionează într-un editorial al publicaţiei Donga Ilbo.

Armata americană a stocat un timp arme nucleare în Coreea de Sud, după Războiul Coreii (1950-1953). Dar le-a retras în 1991, când sudul şi nordul Peninsulei Coreea îşi afirmase împreună intenţia de a acţiona în favoarea denuclearizării peninsulei.

Acest acord este în prezent învechit, apreciază Donga Ilbo.

"Nu există niciun motiv să ne ţinem de această declaraţie, deoarece suntem acum la 'denuclearizarea Coreei de Sud' şi nu la 'denuclearizarea Peninsulei Coreea'", se mai spune în editorial.

Potrivit Agerpres, Phenianul a provocat consternarea comunității internaționale, duminică, după ce a efectuat cel mai puternic test nuclear al său până în acest moment. Coreea de Nord a declarat că a testat o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe o rachetă intercontinentală.

 

Mai multe articole despre:
rachetă autorităţi ziar seul