MENIU

Un vapor cu 5.500 de cufere cu aur, descoperit pe fundul mării

<p>Comoara subacvatica</p>
<p>Comoara subacvatica</p>
<p>Comoara subacvatica</p>

Dmitri Donskoi, vaporul rusesc scufundat în timpul războiului ruso-japonez și care ar conține 5.500 de cufere cu monede și lingouri de aur, ar fi fost descoperit în largul mării Japoniei.

Un echipaj de salvare din Coreea de Nord anunță că a descoperit epava navei rusești Dmitri Donskoi naufragiate cu 113 de ani în urmă, după o luptă cu marina japoneză.

Se presupune că vasul ar conține o comoară uriașă: peste 5.500 de cufere de aur care ar valora aproximativ 100 de miliarde de lire sterline, scrie The Telegraph.

O echipă mixtă de experți din Coreea de Sud, Marea Britanie și Canada a utilizat două camere video subacvatice pentru a investiga descoperirea. 

După anunțul de luni, companiile care ar putea avea legătură cu descoperirea au explodat la bursă, anunță Bloomberg, deși experții au atras atenția că nu este clar cui îi revine comoara și câși bani ar revine descoperitorilor.

Mai mult, Bloomberg citează un savant rus care a declarat încă din 2000 că este un mit nefondat acela că vasul Dmitri Donskoi ar fi transportat aur:

"Nu există nicio probă documentară sau vreo dovadă științifică care să susțină ideea că există aur pe Dmitri Donskoi", a spus Sergei Klimovsky, șeful Central Naval Museum din St. Petersburg.

"Ideea că vase rusești scufundate sunt pline de aur apare din când în când, dar nu există așa ceva, coreenii își vor cheltui banii degeaba", a mai spus savantul rus.

Mai multe articole despre:
Dmitri Donskoi