MENIU

Un turist riscă dosar penal pentru furt de schiuri și clăpari de copii - Cum a fost surprins. Detalii incredibile

Schiuri de copii furate de un turist. Riscă dosar penal Foto: Facebook

Un brașovean venit la schi în weekend, pe pârtia din stațiunea Șugaș Băi, a plecat acasă cu o pereche de schiuri pentru copii... furate. Turistul riscă dosar penal pentru furt dacă nu va returna schiurile în câteva zile.

Un brașovean  a plecat acasă cu o pereche de schiuri pentru copii , luate de pe pârtia din stațiunea Șugaș Băi, județul Covasna.

Cel mai probabil, bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani ar fi scăpat fără să atragă atenția asupra sa, însă ghinionul a făcut ca, în timp ce se îndrepta cu schiurile și clăparii spre mașina personală, să alunece și să cadă pe asfaltul înghețat, moment în care a fost observat chiar de președintele Asociației, Tiberiu Andrei Poștoacă, scrie realitateadebrasov.net.

Întreaga întâmplare a fost povestită de acesta pe pagina de Facebook a Asociației CovAlpin.

„Duminică seară, în timp ce dau să plec de la pârtie spre cabană, în fața mea un domn în clăpari alunecă pe asfaltul înghețat și se împrăștie în toate părțile. Grăbesc pasul spre el să-l întreb dacă e ok (deh, datoria de om și de paramedic) și după ce se adună de pe jos văd că în mâna stângă are o pereche de schiuri Fischer galbene, pe care imediat le identific ca fiind ale școlii noastre de schi. Erau cu tot cu clăparii albaștri Salomon, mărimea 28”, a scris președintele CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă, într-o postare pe Facebook.

Ulterior a purtat un scurt dialog cu turistul, care îi spune că le aduce înapoi după ce le probează copilul. Ceea ce nu s-a întâmplat, mașina demarând cu tot cu schiurile pe care le-a... furat.

„Bineînțeles că mi s-a părut dubios și am stat în expectativă. L-am observat de la distanță. I-am pozat numărul de înmatriculare și am așteptat. Doar că domnul s-a făcut că uită de schiuri și a plecat acasă. N-am încercat în niciun fel să-l împiedic să plece. La urma urmei, dacă tu crezi că o pereche de schiuri merită dosar penal…

Deci, dragă „iubitorule de schi”, ai 2 zile să te prezinți cu schiurile și clăparii. Știm cum arăți, cunoaștem mașina, echipamentele au factură. Ești „pe casetă”, cum ar veni. Frumos te rog, mișcă-ți fizicul înapoi cu ele sau ajungi pe mâna poliției. 
Ministerul Afacerilor Interne, Romania,sunt sigur că aveți des de-a face cu tot felul e uituci”, a mai transmis Asociația CovAlpin pe Facebook.