MENIU

Un tată din Iaşi nu vrea ca fiica lui să poarte mască şi să se dezinfecteze la şcoală, pentru că o traumatizează

Un tată din Iaşi nu vrea ca fiica lui să poarte mască şi să se dezinfecteze la şcoală, pentru că o traumatizează

Un bărbat dintr-o comună ieşeană a anunţat şcoala la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini, pentru că ar avea un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi asupra viitorului acestora. 

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia" se precizează în document, potrivit Mediafax. Bărbatul mai afirmă că purtarea măştii de către copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului”.

Bărbatul mai spune că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare" și că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora". Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis" dezinfectante asupra copilului.

Conducerea școlii și Inspectoratul Şcolar Iasi au decis ca fata să învețe online.

Pe deasupra, tatăl ar fi fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască atunci când a venit la şcoală ca să depună documentul.

Mai multe articole despre:
masca dezinfectant scoala virus protectie Iasi