MENIU

Un tată din Cluj a primit 9 luni de închisoare după ce și-a pălmuit copilul pe stradă. Incidentul a avut loc după ce minorul a dat cu bicicleta peste o femeie

Un incident care a avut loc pe străzile din Cluj a dus la condamnarea unui tată la închisoare cu suspendare, după ce acesta și-a pălmuit fiul de 15 ani. Totul a început când băiatul, aflat pe bicicletă, a lovit accidental o femeie. Reacția tatălui, care și-a lovit copilul pe loc, a atras atenția autorităților, iar consecințele legale nu au întârziat să apară.

Bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de doi ani, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. În plus, el a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia a fost luată după ce polițiștii, chemați să investigheze accidentul, au sesizat că tatăl l-a lovit pe băiat în public.

Pedeapsa primită pentru gestul de pe stradă

Tatăl copilului a fost supus legii după ce a reacționat violent față de fiul său, care fusese implicat într-un accident minor cu bicicleta. În urma incidentului, în care băiatul a lovit o femeie, tatăl a considerat necesar să-l pedepsească imediat, aplicându-i o palmă în văzul lumii. Cu toate acestea, polițiștii prezenți la fața locului au considerat că acțiunea bărbatului depășește limitele disciplinării și au raportat cazul autorităților.

Instanța a decis că gestul tatălui constituie violență în familie, iar pedeapsa impusă reflectă gravitatea faptei. Pe lângă închisoarea cu suspendare, bărbatul va trebui să contribuie la comunitate prin muncă în folosul acesteia.

Reacția autorităților în acest caz

Sesizarea inițială a venit chiar din partea polițiștilor care au fost chemați să constate accidentul cauzat de băiatul de 15 ani. Aceștia au intervenit pentru a evalua situația și, în urma observațiilor, au raportat violența exercitată de tată asupra copilului. Condamnarea reflectă politica strictă a autorităților în ceea ce privește violența în familie, subliniind că niciun fel de abuz, fie el fizic sau emoțional, nu este tolerat.

În societatea de astăzi, astfel de comportamente sunt supuse unor sancțiuni severe, cu scopul de a proteja drepturile copiilor și de a promova un mediu familial sănătos.