MENIU

Un tânăr de 23 de ani a căzut de la etajul unui centru de vaccinare la scurt timp după imunizare. Reacția DSP Iași

Sursa foto: Arhivă

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a căzut de la etajul I al Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, după ce s-a vaccinat.

Tânărul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Spiridon. Are mai multe traumatisme în urma căzăturii, însă nu a avut reacţii adverse de la vaccin, potrivit publicației locale Ziarul de Iași.

După ce s-a imunizat, el s-a sprijinit de o balustradă și a căzut de la etajul unu, în interiorul clădirii.

„Este vorba despre un bărbat de 23 de ani, cu o stare lipotimică postvaccinală, posibil o reacţie vagală în cele 15 minute post-vaccin. S-a aplecat peste balustradă şi a căzut de la etajul I. Este policontuzionat, fără fracturi sau sângerări, stabil hemodinamic. În Unitatea de Primiri Urgenţe i se vor face investigaţii pentru traumă. Nu are fracturi, doar sângerare externă, este conştient. Nu are elemente de reacţie alergică”, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi.

Bilanț vaccinare 4 noiembrie

82.614 persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care 43.257 au primit prima doză. Dintre acestea, 43.257 de persoane au făcut prima doză, 16.844 au primit rapelul, iar 22.513 s-au prezentat pentru cea de-a treia doză – cunoscută ca „booster”.

În total, de la debutul campaniei naționale de vaccinare, în România au fost imunizate 7.190.510 persoane, iar 6.445.583 s-au vaccinat cu schema completă. Totodată, 947.903 persoane s-au vaccinat până acum cu doza a treia.

Mai multe articole despre:
iasi tanar cazut centru de vaccinare iasi dsp iasi