MENIU

Un tânăr criminal din București a primit închisoare pe viață. Incredibil ce i-a făcut iubitei sale

Un tânăr din București a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce judecătorii au fost șocați de brutalitatea cu care și-a ucis iubita. Decizia instanței vine în urma unui caz terifiant care a lăsat comunitatea în stare de șoc. 

Tânărul de 33 de ani a fost inițial condamnat la 22 de ani și 6 luni de închisoare, dar sentința a fost revizuită în urma descoperirii detaliilor oribile ale crimei.

În luna mai 2023, tânărul a ucis-o cu o cruzime nemaiîntâlnită pe iubita sa, o asistentă medicală, după ce aceasta a decis să pună capăt relației lor. Neacceptând separarea, bărbatul a invitat-o să se întâlnească, iar acel moment a fost folosit pentru a comite crima. Corpul victimei a fost descoperit în apartamentul fostului iubit, având urme de violență extremă. Descoperirea șocantă a fost făcută de părinții victimei, care au găsit-o fără viață.

Judecătorii de la Curtea de Apel București, profund tulburați de cruzimea faptei, au reconsiderat pedeapsa inițială și au decis că tânărul trebuie să fie exclus definitiv din societate. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor calificat, fiind recunoscut pentru ferocitatea și sadismul manifestate în timpul crimei.

Daune de 500.000 euro pentru familie

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea pe viață, bărbatul este obligat să plătească daune morale de 500.000 euro familiei victimei. Instanța a subliniat în motivarea deciziei sale că tânărul a demonstrat o brutalitate extremă, desfigurând victima dintr-o ură profundă față de feminitate și bazându-se pe o percepție greșită a unei presupuse infidelități. Judecătorii au explicat că suferințele victimei au fost inumane și au depășit orice limită a violenței normale într-o crimă.

„Prin actele întrebuințate, inculpatul dovedind ferocitate și sadism, de natură a produce un sentiment de oroare.

(...) Prezintă relevanţă deosebită pentru ferocitatea actelor de ucidere faptul că – în concret – inculpatul a desfigurat victima (...) ca o expresie a urii faţă de feminitatea acesteia pe fondul percepţiei sale cu privire la o pretinsă infidelitate, suferinţele victimei fiind în acest context inimaginabile, depășind cu mult nivelul de suferinţă – intensitate şi durată – inerent unei acţiuni de ucidere.

Inculpatul este o persoană predispusă la violenţă, iar din datele cauzei rezultă că acesta a demonstrat limita extremă până la care se poate manifesta violenţa sa, astfel încât este necesară excluderea pentru viitor a oricărui risc de vătămare/ucidere a unei alte persoane, singura sancţiune adecvată fiind detenţiunea pe viaţă”, au transmis judecătorii.

Sentința reflectă gravitatea faptei și intenția de a proteja societatea de persoane cu astfel de tendințe violente.